Tips voor het behouden van een gezond kapsel

We willen allemaal onze mooie, stralende lokken behouden. Maar hoe je haar eruitziet, ligt voor een groot deel aan de gezondheid van je lokken. Het is dus belangrijk om je haar goed te verzorgen. Maar welke van de honderden verkrijgbare shampoos werken er nou écht? Onderstaande tips helpen je bij het verzorgen van jouw haar. Zodat je gespleten haarpunten kunt voorkomen, en je haar gezond blijft. Ook tijdens de stroeve wintermaanden.

Welk haartype ben jij?

Er zijn enorm veel verschillende haartypes, en om je lokken gezond te houden is het belangrijk dat je weet bij welk type jij hoort. Als eerste kijk je natuurlijk naar de stijl van je kapsel. Heb je krullen of stijl haar? Lang of kort haar? En is je haar dik of dun? Daarna is het belangrijk om de problemen van jouw lokken te analyseren. Heb je droog haar,vettig haar of stug haar? Met de antwoorden op al deze vragen, kun je vervolgens gemakkelijker de beste haarproducten voor jou vinden.

Breng een bezoekje aan de kapper

Om je haar gezond te houden, is het zeer belangrijk om regelmatig een bezoekje te brengen aan de kapsalon in Uden. Want door het regelmatig laten bijknippen van je kapsel, zorg je ervoor dat gespleten haarpunten niet de kans krijgen om verder naar boven te splijten. Door gespleten haarpunten op tijd te verwijderen, kun je dode lokken voorkomen. Daarnaast kan de kapper je ook adviseren wat betreft je haarverzorgingsproducten.

Was je haar met koud water

Hoe vaker je je haar wast, hoe minder natuurlijke oliën je haar aanmaakt. Dit zorgt ervoor dat je haar er doffer uitziet, en sneller vettig word. Limiteer het gebruik van shampoo daarom tot een maximum van twee keer per week, en spoel je haar altijd af met koud water. Hoe vervelend het misschien ook klinkt, koud water zorgt ervoor dat je haar sneller groeit én er zachter uitziet. Het is de rillingen écht meer dan waard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *